Ajalooline traditsioon: Tarvastu lõunaosa.

Suusõnaline traditsioon - Ajalehed

Ajalehti loeti vähe. Kõige esimene oli Pärnu Postimees. Kui Sakala hakkas käima, siis loeti juba ümberringi kaunis hästi.
EKLA, f 199, m 21, 110 (III-6) < Tarvastu khk., Uue-Suislepi v., Lepiku t. – Elmar Anton < Hans Tanilas, 82 a. (1926)

Pärnu Postimeest loeti 1–2 vallas. Pärast, kui ilmus Sakala, siis loeti suuremal määral. Kui Jakobson suri, siis jäi lugemine ka väiksemaks vähe.
EKLA, f 199, m 21, 110/1 (III-6) < Tarvastu khk., Uue-Suislepi v., Sälgo t. – Elmar Anton < Laats, 66 a. (1926)

Kõige enne loeti Jannseni lehte. Loeti väga vähe. Üks Nälgo [küla] ja keegi teine peremees lugenud lehte. Neile öeldud: „Ah, ära tule oma lehega, linad mädanevad ära.”
EKLA, f 199, m 21, 111 (III-6) < Tarvastu khk., Vana-Suislepi v., V. Roosi t. – Elmar Anton < Johan Liiv, 68 a. (1926)

Lehte loeti vähe. Isa tellis lehe sellepärast, et Türgi sõjast teateid saada.
EKLA, f 199, m 21, 111 (III-6) < Tarvastu khk., Tuhalaane v., Kullesse t. – Elmar Anton < Adu Kütt, 63 a. (1926)

Olevikku luges mõni, Sakalat ka vahel, aga üldse loeti lehte väga vähe.
EKLA, f 199, m 21, 111 (III-6) < Tarvastu khk., Tuhalaane v., Anikatsi – Elmar Anton < Johan Ots, 56 a. (1926)

Lehti enne ei tunnudki talupoeg, kui Jakobsoni Sakala tuli, no seda ikkagi loeti.
EKLA, f 199, m 21, 110 (III-5) < Tarvastu khk., Tuhalaane v., Jõksi t. – Elmar Anton < J. Saabas, 85 a. (1926)

Lehest ei teatud suurt midagi. Enne Sakalat oli Pärnu Postimees. Sakala aegu hakati juba rohkem lugema.
EKLA, f 199, m 21, 111 (III-6) < Tarvastu khk., Loodi v., Toosi t. – Elmar Anton < Hans Kurvits, 77 a. (1926)